Teatrul și Noptile

Teatrul și Noptile

„Teatrul și nopțile“ s-a desfășurat în 2017 și 2018 cu cofinanțare de la AFCN, ARCUB, CNDB și Lions Decan România. Proiectul extrem de ambițios a creat o școală de teatru pentru nevăzătorii din România, cuprinzând ateliere de actorie, mișcare, canto și scriere creativă. 

Toată experiența acumulată și ideile dezvoltate la atelierele de scriere creativă s-au transformat într-un spectacol care a spus povestea unor oameni care vad cu inima. Nu știi ce se poate întâmpla dintr-o privire mai lungă s-a jucat pe scena Teatrului Evreiesc de Stat în noiembrie 2017 cu o trupă mixtă de actori (văzători și nevăzători) în regia Amaliei Olaru și cu o scenografie creată de Lavinia Polak din fotografii care ilustrează lumea așa cum este ea văzută de persoanele cu deficiențe de vedere.  

Al doilea an a continuat seria de ateliere și s-a finalizat cu o tabără de teatru intensiv la Conacul Petre Carp de la Țibănești și o serie de spectacole atelier care au avut loc la Țibănești, la Izvorani (unde se desfășura o tabără de sport organizată de Asociația Clubul Sportiv Tandem Arena) și în sălile de la Centrul Național al Dansului București. 

Povestea acestui proiect s-a scris de o echipa formata din 7 membri (actori, regizori, coregrafi, scenografi, dramaturgi: Amalia Olaru, Dana Stîngă, Laura Voicu, Ilinca Prisăcariu, Andrea Belu, Catrinel Catană și Cătălina Antal) și un alt grup de voluntari studenți la teatru. De atunci, proiectul a continuat, într-o formă sau alta. Au avut loc ateliere de teatru și cu copiii cu deficiențe de vedere de la Școala gimnazială din Austrului cu Ioana Perescu și Dana Stîngă, dar și ateliere de arta actorului cu Dana Stângă și Amalia Olaru.

Scoală de teatru și tabără pentru nevăzători

ateliere de actorie, mișcare, canto și scriere creativă