TANDEM BIKEFLAND

Tandem BikeFland – Campionat național de tandemuri

Sportul, o metodă de incluziune socială 

Tandem BikeFland a apărut la ideea lui Florin Georgescu care a sesizat oportunitățile reduse de practicare a activităților sportive de către tinerii cu deficiențe de vedere. Astfel că, în 2018 și 2019 am organizat prima tabără de paraciclism, unde foarte mulți copii nevăzători au practicat ciclismul în tandem, făcând echipă cu tineri sportivi. 

Pe lângă beneficiile asupra sănătății, paraciclismul facilitează mai mult decât orice domeniu cheie din activitatea umana, procesul de incluziune socială. Tinerii nevăzători învață în zilele pe care le petrec în tabără să aibă mai multă încredere în ei, să dezvolte relații de prietenie, să formeze o echipă, să treacă de bariera dizabilităților și să se bucure de mersul pe bicicletă. 

Copiii care au participat la tabăra la Izvorani, au fost însoțiți de 30 piloți voluntari de biciclete tandem, iar cursurile de pregătire au fost susținute de șase instructori sportivi. S-au desfășurat zilnic două antrenamente pe bicicletele tandem, un antrenament pe pista de atletism și unul la bazinul de înot. 

Proiectul a fost derulat de Asociaţia Club Sportiv Tandem Arena şi finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.“  

Coordonatorul Tandem BikeFland este Florin Georgescu, primul român nevăzător care a pedalat, în tandem cu un prieten, de la Arad la Londra, în anul 2012.  

Mai multe detalii aici.

 

Tandem BikeFland

proiect inițiat și derulat de Clubul Sportiv Tandem Arena