TANDEM CULTURAL

Tandem Cultural

Fiecare voce trebuie încurajată să umple lumea de sunet și culoare, așa încât este important să asigurăm accesul persoanelor cu dizabilități în cadrul programelor culturale prin coordonarea și implementarea unor programe care să aducă la aceeași masă persoane tipice și persoane cu dizabilități. Acestea reprezintă cele mai puternice instrumente de integrare, pe de-o parte, și de educare, pe cealaltă parte. Astfel, interacțiunea dintre oameni, dialogul, colaborarea, cresc nivelul de înțelegere al tuturor persoanelor implicate.

Pe de-o parte, este stimulată participarea persoanelor cu dizabilități și încurajată trecerea lor de la consumatori de cultură, la creatori. Viața socială se colorează cu fiecare ieșire la teatru sau la dans, iar barierele așezate deseori de prejudecăți, se sparg. 

Pe de altă parte, sensibilizarea persoanelor tipice la nevoile specifice ale diverselor persoane creează un context favorabil integrării. Nu vorbim doar de integrarea persoanelor nevăzătoare, ci chiar invers: vorbim despre o integrare bilaterală, în care inclusiv persoanele văzătoare învață să facă parte dintr-o societate inclusivă, adaptată, accesibilizată, gândită pentru toți cetățenii săi. 

proiect-teatru-labirint

Teatru Labirint

Teatru senzorial – Urban Abstract

ciripituri-in-natura-fundatia-orange

Teatrul și Nopțile

Școală de teatru pentru nevăzători

proiectul-joaca-de-a-teatrul

Joaca de teatrul

Cursuri de teatru pentru copii nevăzători

proiectul-temeraria-asociatia-tandem

Temeraria

Succesul. La feminin

ciripituri-in-natura-fundatia-orange

Tandem Dance

Cursuri de dans pentru nevăzători

proiectul-explore-the-unseen-asociatia-tandem

Explore the Unseen

Cursuri de dans pentru copii nevăzători