Istoria prin sunet și atingere

Istoria prin sunet și atingere

ISA sau „Istoria prin Sunet și Atingere” este primul capitol al platformei IDEA și ne invită să aruncăm un ochi (sau să aplecăm o ureche) asupra istoriei românilor. În cadrul ISA sunt proiectate materiale legate de istoria românilor, texte însoțite de materiale auditive, fotografii descrise, planșe și hărți 3D. Platforma va deveni disponibilă la jumătatea anului 2018, iar materialele disponibile sunt utile în parcurgerea programei pentru examenul de BAC la istorie. 

ISA este mai mult decât o platformă on-line. Istoria prin sunet și atingere numără, până în prezent, workshopuri cu profesori de istorie, școli de vară cu elevi, ateliere de creație și educative, adresate persoanelor tipice și nevăzătoare, deopotrivă. În plus, se lucrează intens la lansarea unei cărți multisenzoriale de istorie, care prezintă istoria de dincolo de text, prin cuvinte și hărți 3D.  

ISA poate fi găsită pe Facebook și pe Instagram, unde mai poposești din când în când, de dragul informației. Altfel, ISA lucrează de zor pentru ca noi să studiem cu spor.

Fișierele audio create în cadrul proiectului pot si ascultate podcast – Istoria Romaniei pe Spotify și Google Podcasts.

podcast-tandem-isa

 

Istoria prin sunet și atingere

imagini tactile