TANDEM ACCES

 

Proiectul Tandem Access  își propune implementarea unui model de navigare și orientare în interiorul stațiilor de metrou destinat utilizatorilor cu deficiențe de vedere. Acest model conține o rețea de 1500 iBeaconi instalați în interiorul stațiilor care vor comunica cu telefonul mobil prin intermediul conexiunii Bluetooth, oferind utilizatorului, prin intermediul unei aplicații, notificări conținând informații descriptive care îl vor ajuta la orientarea către și de la platformele și intrările sistemului de metrou. Platforma va fi capabilă să recunoască direcția de mișcare a utilizatorului în funcție de ordinea beaconilor cu care interacționează dispozitivul mobil și, de asemenea, într-o intersecție, îl va putea notifica asupra tuturor destinațiilor posibile și a direcției de urmat pentru a le atinge.

În acest fel, București va deveni prima capitală europeană cu un sistem de accesibilizare a metroului ce folosește noile tehnologii. Odată funcțional, sistemul va putea fi replicat în alte spații publice de interior (gări, aeroporturi etc.), acolo unde localizarea GPS nu este posibilă.

Proiectul este sprijinit de Fundația Orange, în cadrul programului anual de finanțare „Lumea prin culoare și sunet”, ediția 2016.

Ajută-l pe Beacon să ajute!

Te-ai hotărât deja? Dacă vrei și tu să îl ajuți pe Beacon să facă Bucureștiul mai accesibil pentru persoanele nevăzătoare, completează formularul următor și te contactăm noi: http://bit.ly/2mFCXxb Dacă vrei să începi imediat să ne ajuți sună-ne la: 0744 553 378 -...