CAMPIONATUL NATIONAL DE TANDEMURI

Campionatul National de Tandemuri

„La competitia de tandemuri au participat, in premiera in Romania, 10 echipaje in componenta carora au existat 10 nevazatori care au pedalat impreuna cu 10 persoane valide pe o distanta de 45 de km. Astazi s-a facut un nou pas in demersul nostru de a sustine integrarea persoanelor cu deficiente prin intermediul sportului.”  Acest citat este de la prima editie a Campionatului National de Tandemuri ce s-a desfasurat in 2015, tot la Calarasi.

Sambata 1 octombrie 2016 in cadrul competitiilor organizate de Smart Atletic la Calarasi au fost din nou introduse Campionatele Nationale de Tandemuri aflate cu aceasta ocazie la a doua editie. Fata de editia precedenta numarul echipajelor prezente in concurs s-a dublat. Astfel, la start s-au aliniat 9 echipaje feminine si 11 echipaje masculine. La aceasta editie a Campionatelor Nationale de Tandemuri a fost obligatoriu ca unul dintre membrii echipajului ( co-pilotul ) sa fie nevazator/nevazatoare. Cel mai probabil aceasta regula va fi mentinuta si in cazul editiilor ulterioare.

Cu aceasta ocazie s-a facut inca un pas in demersul Asociatiei Tandem, co-organizatorii evenimentului, care si-a facut ca scop principal incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati, de data aceasta cu ajutorul sportului. Precedentul fiind creat asteptam si alte initiative din partea celorlalti organizatori de evenimente sportive de a-i aduce alaturi de iubitorii sportului in general si pe cei care vor sa „vada” atmosfera in cadrul concursurilor.