SCHOOL BIKES

Mobilitate

În cazul persoanelor cu deficienţe de vedere, mobilitatea este cea mai afectată latură a vieţii lor. Îţi mulţumim pentru că, alături de noi, oferi copiilor şi tinerilor nevăzători posibilitatea unei vieţi mai active în care bucuria mişcării şi a efortului alături de prietenii lor valizi poate face parte din firescul cotidian. În viitor, ne propunem să realizăm parteneriate între şcolile de deficienţi de vedere şi cluburi sau licee sportive pentru a forma echipe de paraciclism. În acest fel dorim să le oferim prilejuri de interacţiune şi de dezvoltare a aptitudinilor sportive pentru a trece din zona sportului ca mijloc de recreere în zona sportului de performanţă. Sperăm să reuşim să formăm şi să susţinem măcar 2 echipe de paraciclism în vederea calificării pentru Jocurile Paralimpice din 2020.

Există doi ciclişti nevăzători care ne-au inspirat această iniţiativă prin propriul lor exemplu.

Florin

Mă numesc Florin Georgescu, am 40 de ani, sunt o persoana cu handicap senzorial (nevăzător). In 2009, împreuna cu Alexandru Răcănel am realizat un semi tur de tara cu o bicicleta tandem, pe distanţa București – Sighetul Marmației. Următorul pas a fost acela de a înființa o asociație (Asociația Tandem), al cărei președinte sunt. In decembrie 2011, tot împreună cu Alexandru, am realizat recordul național de viteză la automobilism pentru nevăzători, pe pista aeroportului de la Craiova. In vara lui 2012 am realizat în aceeași componenţă drumul de la Arad la Londra pe bicicletă tandem, eveniment care a fost mediatizat în cadrul campaniei Vezi dincolo de limite a Dolce Sport, pentru ca, în vara anului următor, sa fim protagoniștii unei alte campanii (Caravana CASPER), sub sloganul Dărâma ziduri pentru a construi punți.Tot in vara anului trecut am pornit demersurile pentru înființarea unui club sportiv, Tandem Arena, club care a fost afiliat deja la federațiile de ciclism si șah. In tot acest timp am participat cu Alexandru la diferite alte evenimente sportive cum ar fi marșul de 1 Mai Cu Bicicleta La Mare, diferite triatlonuri, conferințe pe teme sportive, etc.

Arnold

Mă numesc Arnold Butu , am 46 de ani şi sunt deficient de vedere. Deşi un mare iubitor al sporturilor încă din adolescenţă, practicând şi fotbalul, tenisul şi tenisul de masa, m-am lansat in sportul de performanţă abia la 32 de ani, după ce problemele de vedere au devenit acute.

La un concurs de atletism am fost al doilea pe ţară, şi ca urmare am încercat să îmi fac o carieră in atletism. Eram însa peste limita de vârstă. Așa ca am trecut la ciclism. In 2003 – Anul European al Oamenilor cu Dizabilităţi – am făcut o tură până la Veneția şi înapoi pe tandem şi m-am îndrăgostit de acest sport. De atunci am participat la multe competiții. In 2005 m-am înscris la primul concurs de paraciclism. De atunci au trecut 10 ani şi multe competiții. Am fost in echipa de paraciclism lui Eduard Novac şi am participat la Olimpiada de la Beijing. Din păcate, lipsa condițiilor de antrenament ciclist in Romania a făcut sa nu fiu pregătit pentru toate probele, mai ales cele de velodrom. Din aceasta cauză m-am înscris in echipa de paraciclism a Ungariei, şi m-am calificat la Jocurile Paralimpice din Brazilia.

[huge_it_gallery id=”12″]