Tandem BikeFland

Tandem BikeFland, proiect inițiat în 2018 de Clubul Sportiv Tandem Arena, se desfășoară pentru al doilea an consecutiv între 10 – 17 iulie și 26 iulie – 2 august 2019. Organizatorii și-au propus să crească interesul tinerilor cu deficiențe de vedere pentru sport și să-i învețe să practice ciclismul în tandem. Proiectul este derulat de Asociaţia Club Sportiv Tandem Arena şi finanţat pentru a doua oară prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.“ Coordonatorul Tandem BikeFland este Florin Georgescu, primul român nevăzător care a pedalat, în tandem cu un prieten, de la Arad la Londra, în anul 2012.

 

Florin Georgescu și-a dorit să aducă sportul mai aproape de copiii nevăzători

Povestea Tandem BikeFland

Tandem BikeFland a apărut la ideea lui Florin Georgescu care a observat o creștere a sedentarismului în rândul tinerilor cu deficiențe de vedere. Astfel că în 2018 a organizat prima tabără de paraciclism, pentru că pe lângă beneficiile asupra sănătății, paraciclismul facilitează mai mult decât orice domeniu cheie din activitatea umana, procesul de incluziune socială. Tinerii nevăzători învață în zilele pe care le petrec în tabără să aibă mai multă încredere în ei, să dezvolte relații de prietenie, să formeze o echipă, să treacă de bariera dizabilităților și să se bucure de mersul pe bicicletă.

Rezultate Tandem BikeFland 2019

După zilele petrecute în tabără, unde copiii învață totul despre ciclism în tandem, atelism și înot, bicicletele tandem și echipamentele sportive sunt donate școlilor și liceelor pentru copiii cu deficiențe de vedere din România. Astfel, 328 de copii vor avea acces pe tot parcursul anului la mobilitate și cunoștințele necesare unei vieți active.

Copii nevăzători învață ciclismul în tandem

Zile de tabără

Participare la Campionatul de Ciclism în Tandem de la Timișoara

De copii se bucură de bicicletele în tandem donate

Copiii nevăzători învață despre încrederea de sine, munca în echipă și sport

“A fost minunat modul în care copiii sănătoși și-au luat în serios misiunea. Este o provocare pentru un pilot de tandem de 11 – 12 ani să știe că are în spate un puști de-o seamă cu el, dar cu un grad oarecare de deficiență de vedere. Copiii au găsit metodele lor de comunicare, au găsit singuri metodele și mecanismele de interacțiune și distracție. S-au creat prietenii pentru o viață, și nu mă hazardez. La doar două săptămâni de la terminarea tabere, o puștoaică de 15 ani de la Cluj a venit în București pentru a se întâlni cu pilotul de tandem din tabără, o puștoaică de 11 ani. Daria și Denisa ne-au demonstrat că demersul nostru este unul corect.”

Florin Georgescu, Președinte Asociația Tandem