Explore the Unseen

Explore the Unseen

In cadrul proiectului Tandem Dance desfăşurat în mai 2015 am pus bazele predării dansului pentru copii si tineri adulți cu deficiente de vedere. Am beneficiat de expertiza coregrafei norvegiene Kjersti Engebrigtsen, care a elaborat, încă de acum 20 de ani, o metodologie specifică şi pe care a predat-o până acum în mai multe ţări din Uniunea Europeană. Metodologia implică dansul în perechi mixte formate din dansatori profesionişti şi deficienţi de vedere (copii sau adulţi), promovând în acest fel interacţiunea şi integrarea socială. Proiectul a avut ca beneficiari direcţi 5 copii şi 10 adulţi nevăzători, 5 dansatori profesionişti şi 5 profesori de dans neprofesionişti.  

În continuarea acestuia am derulat, în lunile februarie și martie 2016, Explore the Unseen, proiect de terapie prin dans pentru copiii cu deficiențe de vedere de la Școala Gimnazială pentru Deficienți de Vedere din București. În cadrul acestui proiect au fost implicați 3 instructori de dans formați in cadrul proiectului Tandem Dance, Răzvan Rotaru, Georgeta Corca și Andreea Belu, 4 studenți dansatori, Laura Voicu, Dana Stîngă, Corina Platon și Alexandra Costache și 20 de copii, elevi ai Școlii pentru Deficienți de Vedere din București. 

Ambele proiecte au avut rezultate in zona recuperativ compensatorie, în special la copiii și adulții cu un deficit articular şi muscular crescut și în zona de comunicare şi interrelaţionare prin dobândirea unui mai mare grad de autonomie în învăţare și prin creșterea gradului de disciplină şi rigurozitate în procesul educativ.  

teatrul-labirint-event-1
teatrul-labirint-event-1

Proiectul Explore the Unseen