Caravana CASPER

În anul 2013 Asociaţia Tandem a continuat seria de proiecte pe bicicletă cu participarea la un eveniment deosebit, în parteneriat cu două asociații de asistenţă socială: ASSOC Baia Mare şi Phoenix-Speranta Mediaș

Iniţiat de un extrem de inspirat şi pasionat expert în relații publice, Peter Hurley, şi promovat de doi nevăzători bicicliști  împătimiți, Florin Georgescu şi Arnold Butu, proiectul Caravanei CASPER a avut un dublu scop. Pe de o parte să mediatizeze sistemul CASPER de evaluare a potențialului de muncă al persoanelor cu dizabilităţi conceput de ASSOC în colaborare cu Adapt-Ability Olanda, Ministerul Muncii şi Asociația Phoenix-Speranta. Pe de alta parte, să fie o pledoarie pentru normalitate, pentru sport, pentru relații interumane bazate pe afinități şi nu pe diferențe, în spiritul sloganului „Dărâmă ziduri pentru a construi punţi”.

A fost împărţită întreaga ţară în două şi a fost trimisă câte o echipă de ambasadori în fiecare județ pentru a transmite acest mesaj. Fiecare echipă a fost formată din doi bicicliști, un nevăzător şi pilotul său, şi membrii ai asociațiilor participante, ASSOC şi Phoenix-Speranta.

Echipa de Nord i-a avut în componenţă pe Florin Georgescu şi pe Alex Răcănel, președintele şi vicepreședintele Asociației TANDEM şi al Clubului Sportiv Tandem Arena, pe Peter Hurley, expert în PR  al proiectului şi pe Carmen Marinescu, membră ASSOC. Ei au străbătut jumătatea de nord a ţării, pornind din Baia Mare, trecând prin Satu Mare, Arad, Oradea, Zalău, Cluj, Alba Iulia, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Bistrița, Suceava, Botoșani, Iași, Piatra Neamț, Bacău, Vaslui, Focșani, Galați, Brăila, Călărași, Giurgiu, Ilfov şi ajungând în final la București, unde a avut loc evenimentul de închidere a Caravanei, pe 1 August.

Echipa de Sud a fost condusă de membri Phoenix-Speranta Claudiu Deac şi Darie Croitoru, care i-au însoțit cu mașina pe Arnold Csaba Butu şi Andrea Szabina Butu, fiica lui.

De data aceasta nu a fost vorba de un maraton ciclist, ca anul trecut, așa că, deşi traseele celor doua echipe au acoperit peste 1500 de kilometri, numai o parte din această distanţă a fost parcursă pe biciclete tandem. Echipele au fost dotate cu o bicicletă de rezervă pe care s-au putut plimba toți doritorii în cadrul evenimentelor organizate în fiecare oraș.

[rev_slider CASPER]