ISTORIA PRIN SUNET SI ATINGERE (ISA)

IDEA – Integrare și Dezvoltare prin Educație Alternativă – este o platformă educațională accesibilă persoanelor cu deficiențe de vedere.

IDEA își propune să aducă, sub același click, materiale educative acoperind o gamă largă de subiecte și materii școlare. Toate materialele prezentate sunt accesibilizate (auditiv și vizual) astfel încât să corespundă nevoilor persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere.

ISA sau „Istoria prin Sunet și Atingere” este primul locuitor al platformei IDEA și ne invită să aruncam un ochi (sau să aplecăm o ureche) asupra istoriei românilor.

ISA reprezintă un proiect mai complex al Asociației Tandem, care se desfășoară atât on-line cât și off-line. Pe de-o parte, se află în lucru o ramură a platformei IDEA – ISA –  unde pot fi găsite materiale (auditive și vizuale) ce acoperă subiecte privind Istoria Românilor. Aceasta va deveni disponibilă la jumătatea anului 2018. Materialele disponibile – accesibile persoanelor nevăzătoare și a celor cu deficiențe de vedere – sunt utile în parcurgerea programei pentru examenul de BAC la istorie.

Platforma IDEA-ISA este completată de o serie de materiale fizice, cărți și planșe în relief, care parcurg același drum al istoriei poporului român.

Pentru că educația nu înseamnă doar cărți, ci și interacțiune, de-a lungul timpului s-au desfășurat workshop-uri, școli de vară și întâlniri cu elevi, profesori și curioși într-ale istoriei. Pe ISA o poți găsi pe Facebook (link) și pe Instagram (link).